De spelregels op het muziekkamp

Als we als groep met elkaar een mooie week gaan beleven, is het verstandig om een paar afspraken met elkaar te maken, om alles goed te laten verlopen. De volgende 'regels' voor het muziekkamp willen we jou en je ouder(s) daarom hier alvast laten weten.

 • Het muziekkamp begint op zondagavond om 20.00 uur. Van je ouder(s) wordt verwacht dat je tussen 19.30 en 20.00 uur bij de locatie van het muziekkamp aankomt. Voor je ouder(s) staat een lekkere kop koffie of thee klaar. Kom je met de trein, dan krijgen we dat ruim (in ieder geval uiterlijk 2 weken) voor de start van het muziekkamp, van je ouder(s) te weten. Er is op verzoek een mogelijkheid dat je door een van de stafleden vergezeld wordt tijdens je treinreis.
 • Op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur geven we een uitvoering voor de ophalende ouders. Tussen 15.00 en 15.30 uur vertrekken we huiswaarts of wordt je samen met een staflid naar de trein gebracht.
 • Bij het begin van het muziekkamp maken we kennis met elkaar. We zullen je dan vertellen wat we van je verwachten en aan welke afspraken je je moet houden. De belangrijkste regeltjes staan hier genoemd, maar bovenal geldt dat je altijd de aanwijzingen van de begeleidende stafleden moet opvolgen.
 • Als je een bijzondere eigenschap hebt, waarin je 'anders' bent dan anderen, dan willen we dat van tevoren van je weten om er mee rekening te kunnen houden. Er moet worden aangegeven dat je b.v. niet kunt zwemmen of fietsen, dat je hoogtevrees hebt of af en toe nog in bed plast, of last van heimwee hebt. Ook als je een speciaal dieet nodig hebt of vegetarisch eet, medicijnen gebruikt of bepaalde activiteiten niet mag doen.
  Al dit soort bijzonderheden die van belang kunnen zijn moeten door je ouder(s) van tevoren aan ons worden gemeld. Ook als die b.v. in het verleden hebben gespeeld of vlak voor het muziekkamp pas zijn ontstaan. We weten dan (zonder dat anderen dat hoeven te weten of merken) dat we daar op moeten letten. Je hoeft je daarover geen zorgen te maken.
 • Het huis waarin we eten, slapen en muziek maken is een gemoderniseerd landhuis. De ruimtes zijn groot, schoon en veilig. Van iedereen op het muziekkamp verwachten we dat het ook zo blijft, en dat alle kamers en spullen alleen gebruikt worden waarvoor ze zijn bedoeld.
  Als er iets aan de hand zou zijn dan horen de begeleiders dat natuurlijk graag even van je, er kan namelijk altijd een ongelukje of iets dergelijks gebeuren. In verband met veiligheid mogen de kinderen niet in de keuken komen.
 • Het muziekkamp zorgt voor alle eten, drinken en 'extra dingen' die tijdens het kamp nodig zijn. Zakgeld hoef je dan ook niet of nauwelijks mee te nemen, een tientje voor de zekerheid is beslist genoeg. Een maand van tevoren krijg je van ons een mailbrief toegestuurd waarin je ook een 'paklijst' zult vinden, ofwel alles wat je mee moet nemen. Dat zal in elk geval je goede humeur zijn, maar daarnaast voldoende kleding, je instrument (behalve heel grote zoals een piano, daar zorgen wij voor) en slaapzak en lakens.
 • Eten doen we in principe met z'n allen tegelijk in de gezellige eetzaal of buiten. 's Ochtends en 's middags eten we brood, voldoende fruit en drinken. In de loop van de dag zorgen we ook voor iets extra's. 's Avonds gaan we rond 18.30 uur aan tafel voor een warme maaltijd. Voor vegetarisch eten wordt gezorgd als je dat van tevoren hebt aangegeven. Als je iets echt niet lust, mag je ons dat laten weten.
 • Veel kinderen hebben een eigen mobiele telefoon of bijvoorbeeld een mp3-speler. Het is op zich ok dat je die meeneemt, maar omdat we veel samendoen zou het storend zijn voor anderen als je daar 'zichtbaar' mee bezig zou zijn. Je mobieltje of mp3-speler mag je daarom slechts gebruiken tijdens het "chill-uurtje" na het avondeten én dan alleen op je slaapkamer. We bewaren je mobieltje e.d. dan ook graag op een veilige plek voor je, tot je het echt even op je kamer wilt gebruiken. Voor je ouder(s) zijn we altijd bereikbaar en als jij heel veel behoefte voelt om even naar huis te bellen, dan mag je dat altijd even aan ons vragen.
 • De oudere leeftijdsgroep 13-18 jaar mag, voor eigen risico, de mobiele telefoon en andere apparatuur bij zich houden echter alléén op de eigen slaapkamer, niet daarbuiten.
 • We gaan erg leuke dingen met elkaar doen. Dat doen we met de hele groep, en ook in kleinere groepjes. Er zal altijd een van de stafleden bij je in de buurt zijn. Het is zeker niet de bedoeling dat je zelf 'op stap' gaat; we verwachten dan ook dat je nooit op eigen houtje de groep of het erf (het terrein van de accommodatie) verlaat zonder dat er iemand van de leiding met je meegaat.
 • Voor als er iets met je gebeurt hebben we altijd een verbandkoffer bij ons. Is er iets ernstigs aan de hand, dan zorgen we ervoor dat je heel snel hulp krijgt en dat je ouder(s) dat te weten krijgen.
 • We houden een gezellige 'bonte avond' op donderdag, maar als je het tussendoor 'te bont' zou maken dan moeten we daar een oplossing voor vinden. We gaan er vanuit dat je je houdt aan de aanwijzingen en regels die we met elkaar hebben afgesproken. Doe je dat (te vaak) niet dan kan het zijn dat je we je ouder(s) moeten vragen om je binnen 24 uur op te komen halen. Dit is in 15 jaar tijd nog nooit gebeurd en dat houden we graag zo.